Andreas Odbjerg, Medina og D-A-D genstarter legendarisk koncertsted sidst i juli

Foto: Musik i Gentofte | Ritzau.
dato

Andreas Odbjerg, Medina og D-A-D følger direkte i hælene på Michael Jackson, Tina Turner og Rammstein, når de til sommer går på scenen til det store sommer-revival af 80’erne og 90’ernes koncert-brag ved Gentofte Stadion nord for København.

Toget kører næsten lige til døren, og den udvalgte træindhegnede grønsvær i Danmarks dyreste forstad har plads til 40.000 glade sommerkoncertgæster.

Sommerens store “Musik i Gentofte” koncert lørdag den 27. juli byder på to scener og samler et helt særligt katalog af ikoner fra den danske pop- og rockhimmel, der kan få mindst tre generationer til at hoppe højt af danseglæde på en magisk sommerdag og -aften.

Kongen og dronningen af dansk pop 2024
Danmarks ukronede popdronning Medina, der har behersket landets klubscener og dansegulve siden gennembruddet i 2008, træder i år for alvor ind på de helt store scener: Ikke mindst når hun ganske symbolsk indtager grønsværen i Gentofte under åben himmel for at sende hits som “kun for dig”, "velkommen til Medina" og "vi to" ud over forstadshaverne.

Også den albumaktuelle hitmager Andreas Odbjerg, der af musikmagasinet GAFFA kaldes en “forfriskende atypisk pophelt”, kan her til sommer manifestere ny storhed på scenen samme sted, som Michael Jackson stod på sin Dangerous-tour i 1992. Som den tidligere X Factor deltager selv skriver på Instagram, da han med sit andet album i marts endte på et billboard på Times Square i New York: “Bedst som man troede, at det ikke kunne blive vildere”. Måske bølgen topper den 27. juli på Musik i Gentofte, når Odbjergs mange fans kan skråle med på “I morgen er der også en dag”, “Hjem fra fabrikken” og “Smugryger”.

De historiske linier til fortidens rock-drøn på stadion står 40 års jubilarerne D-A-D for, så der bliver plads til både “Bad Craziness” og “Sleeping my day away” mens Laid Backs kæmpehit “Sunshine Reggae” fra 1983, “Bakerman” og “White Horse” garanterer velkendte toner i sommerluften, som spænder over hele fem årtier.

Moderne folkefest
Med andre ord: Der venter gæsterne den 27. Juli en helt igennem konge oplevelse, lover koncertarrangør Michael Schäbethal fra Beatmongers, der er en af de bærende kræfter bag genoplivningen af den legendariske musik-oplevelse i Gentofte. Og som også fremhæver festivalens øvrige roste stjerner som Jonah Blacksmith, Rasmus Walter, Emil Stabil, Benny Jamz og den dansk-tyrkisk juvel AYSAY, der tegner verdensmusikken.

“Vi vil jo gerne lave en moderne folkefest derude ved stadion på den kæmpestore grønsvær mellem sportsarenaen og jernbanen," fortæller Michael Schäbethal om koncerten:

"Jeg husker selv de somre, hvor der kørte store trucks ind med Michael Jackson i villakvarteret. Eller da vi sad i haven og hørte Pink Floyd om aftenen. Det var magisk det, der skete dengang. Det er den stemning, vi vil genskabe,” fortæller koncertarangøren, der også ser beliggenheden som ideel, når man skal lave en inkluderende festival hvor man ikke behøver at ligge i telt for at være med fra morgen til aften: 

“Folk kan jo komme og hygge sig og få en fantastisk musikoplevelse, uden at de er længere væk, end at de hurtigt kan tage cykel, tog eller gåben hjem i seng bagefter.”

Magien genopstår
Gentofte Kommune har i mange år været en lettere søvnig kommune, hvad angår musik og events under åben himmel. Men nu er der endelig givet grønt lys til “Musik i Gentofte” som ny kulturbegivenhed, og det er en god ide, mener Kommunalbestyrelsesmedlem, psykolog og forfatter Marie Brixtofte (V):

“Det har betydning for Gentofte og for vores livskvalitet med sådan en samlende begivenhed. Det er vigtigt, at vi kan mødes på tværs af generationer om fælles oplevelser. At vi kan danse og synge med hinanden og løfte blikket fra vores mobiler. Det forebygger ensomhed og skaber livsglæde. Det har aldrig været mere vigtigt,” udtaler Marie Brixtofte (V) der dog også godt ved, at nogen borgere i Gentofte kan føle sig generet af støjen:

“Jeg tager generelt støj meget alvorlig, da daglig støj kan give mistrivsel. Men mit håb er, at vi kan indføre en pyt-knap og for eksempel tage på landet, hvis man bliver generet af musikken lige den aften, hvor der bliver afholdt koncert."

Da Gentofte Stadion havde sin storhedstid som koncert scene i 80’erne og 90’erne var der en del mere rock i Gentofte Kommune, hvor også det rundrejsende Rockshow på Charlottenlund Fort tiltrak mange tusinde musikgæster fra hele hovedstadsområdet.

Fra 1994 begyndte det at gå ned af bakke for Stadion, da Parken på Østerbro med sit nye scene setup begyndte at tiltrække de store udenlandske navne. Sidste koncert på Gentofte Stadion blev med Rammstein i 2005. Siden har der ikke været musik på eller ved sportsparken. Til juli vender magien tilbage.

OM MUSIK PÅ GENTOFTE STADION
Op gennem 1980’erne og starten af 1990’erne var Gentofte Stadion ramme om en række udsolgte koncerter med bl.a. U2, Bruce Springsteen, Dire Straits, Genesis, Tina Turner, Pink Floyd, AC/DC, Metallica og Michael Jackson i 1992.

Kilde: Musik i Gentofte
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.